• A-
    A+

Інформація щодо попередніх висновків у справі № 54/1-21 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях ТОВ «Промпроектенергобуд» та ФОП Мороз І.Л.

Опубліковано 17 серпня 2021 року о 08:05


   Південно - східним міжобласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України розглядається справа № 54/1-21 про порушення ФОП Морозом І.Л. та ТОВ «Промпроектенергобуд» законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 1 статті 50 та визначених пунктом 4 частини 2 статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» під час їх участі у торгах за оголошеннями: №UA-2017-08-31-000831-a та UA-2017-09-08-000988-c

    За результатами збирання доказів у справі № 54/1-21 складено подання з попередніми висновками, яке винесено на розгляд адміністративної колегії Південно – східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (далі - Колегія).

Відповідно до подання з попередніми висновками у справі № 54/1-21 Колегії запропоновано:

  • Визнати дії фізичної особи – підприємця Мороза Ігоря Леонідовича (ідентифікаційний код – 2346500338) та товариства з обмеженою відповідальністю «Промпроектенергобуд» (ідентифікаційний код – 32964716), які полягають в узгодженні ними своїх дій під час підготовки та участі у закупівлі, проведених Комунальним підприємством «Міська інфраструктура» Дніпровської міської ради на закупівлю «Капітальний ремонт центральної алеї парку Зелений Гай у м. Дніпро», оголошення № UA-2017-08-31-000831-a, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», визначеного пунктом 4 частини 2 статті 6 цього Закону, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій суб’єктів господарювання, які стосуються спотворення результатів торгів.
  • За вчинене порушення законодавства про захист економічної конкуренції зазначене у пункті 1 резолютивної частини накласти штраф на:

 - фізичну особу - підприємця Мороза Ігоря Леонідовича, ідентифікаційний код 2346500338, відповідно до абзацу другого частини 2 статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

- товариство з обмеженою відповідальністю «Промпроектенергобуд», ідентифікаційний код 32964716, відповідно до абзацу другого частини 2 статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

  • Визнати дії фізичної особи – підприємця Мороза Ігоря Леонідовича (ідентифікаційний код – 2346500338) та товариства з обмеженою відповідальністю «Промпроектенергобуд» (ідентифікаційний код – 32964716), які полягають в узгодженні ними своїх дій під час підготовки та участі у закупівлі, проведених Комунальним підприємством «Центральний міський дитячий парк Лазаря Глоби» Дніпровської міської ради на закупівлю «Послуги з будівництва та поточного ремонту «Арки центрального входу (ворота)», оголошення UA-2017-09-08-000988-c, порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 1 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», визначеного пунктом 4 частини 2 статті 6 цього Закону, у вигляді антиконкурентних узгоджених дій суб’єктів господарювання, які стосуються спотворення результатів торгів.
  • За вчинене порушення законодавства про захист економічної конкуренції зазначене у пункті 2 резолютивної частини накласти штраф на:
  • - фізичну особу - підприємця Мороза Ігоря Леонідовича, ідентифікаційний код 2346500338, відповідно до абзацу другого частини 2 статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.
  • - товариство з обмеженою відповідальністю «Промпроектенергобуд», ідентифікаційний код 32964716, відповідно до абзацу другого частини 2 статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

   Засідання Колегії з питання проведення слухання та прийняття рішення у справі № 54/1-21 відбудеться 31.08.2021 року в приміщенні Південно – східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (за адресою: м. Дніпро, пр. Олександра Поля, 2, каб. 259) о 10 годині 00 хвилин.

З метою дотримання засад рівності сторін перед законом та надання зауважень, пояснень, доводів, необхідних для встановлення фактичних обставин справи, Ви маєте можливість взяти участь у засіданні Колегії.

Окремо звертаємо Вашу увагу на те, що участь сторін у розгляді адміністративною колегією справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції – це право, а не обов’язок сторін. Колегія розглядає справи перш за все на основі наявних в матеріалах справи документів та письмових пояснень сторін. Таким чином, розгляд справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції може відбуватися без персональної участі сторін в засіданні Колегії.

У разі прийняття ТОВ «Промпроектенергобуд»» та ФОП Мороз І.Л. рішення про участь у засіданні Колегії необхідно, за один день до дня проведення засідання, повідомити секретаря адміністративної колегії (тел. 744-16-39) про участь у засіданні, або на електронну адресу Південно – східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України [email protected].

Уповноважені особи ТОВ «Промпроектенергобуд» та ФОП Мороз І.Л. мають мати при собі копії та оригінали документів, що посвідчують правовий статус уповноважених представників (паспорт, посвідчення, довіреність щодо представництва інтересів ТОВ «Промпроектенергобуд» та ФОП Мороз І.Л. в органах Антимонопольного комітету України тощо).

  Шановні представники ТОВ «Промпроектенергобуд» та ФОП Мороз І.Л., будь ласка, приймайте виважене рішення щодо особистої участі у засіданні з урахуванням того, що розгляд Вашої справи буде здійснюватися ретельно та враховуючи всі Ваші зауваження і без Вашої участі, окремого клопотання щодо розгляду справи без особистої участі теж подавати не потрібно.


Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux