• A-
    A+

Інформація щодо попередніх висновків у справі №54/42-21 до уваги ТОВ «Беверідж Трейдінг Компані» та ТОВ "Істерн Беверідж Трейдінг"

Опубліковано 25 серпня 2022 року о 14:21

Інформація щодо попередніх висновків у справі №54/42-21

 про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції в діях товариства з обмеженою відповідальністю «Беверідж Трейдінг Компані» та товариства з обмеженою відповідальністю «Істерн Беверідж Трейдінг» 


Південно - східним міжобласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України розглядається справа № 54/42-21 про порушення ТОВ «Беверідж Трейдінг Компані» та ТОВ «Істерн Беверідж Трейдінг» законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, передбаченого статтею 15Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.


За результатами збирання доказів у справі № 54/42-21 складено подання з попередніми висновками, яке винесено на розгляд адміністративної колегії Південно – східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (далі - Колегія).

Відповідно до подання з попередніми висновками у справі № 54/42-21 Колегії запропоновано:


1. Визнати дії товариства з обмеженою відповідальністю «Беверідж Трейдінг Компані»  щодо поширення шляхом розміщення на етикетках Настоянка «ЛОРД БАЙРОН ОЛД (LORD BYRON OLD)», Настоянка «ЛОРД БАЙРОН ЯНГ (LORD BYRON YOUNG)» інформації «WHISKY», «HIGHLANDER’S LEGACY», «LORD BYRON», «LORD BYRON STRONG DRINK», зображення лорда Байрона та іншої інформації англійською мовою у сукупності та поширення у такий спосіб невизначеному колу осіб неточних відомостей, що можуть бути сприйняті споживачами як інформація про походження цих напоїв, порушенням, передбаченим статтею 15Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману, шляхом повідомлення суб'єктом господарювання через іншу особу невизначеному колу осіб неточних відомостей, зокрема внаслідок обраного способу їх викладення, що можуть вплинути на наміри цих осіб щодо придбання (замовлення) товарів цього суб'єкта господарювання.

2. Відповідно до частини першої статті 21 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» за вчинення порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, зазначене у пункті 1 резолютивної частини цього подання, накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «Беверідж Трейдінг Компані»  у розмірі до п’яти відсотків доходу (виручки) цього суб'єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2021 рік.

3. Зобов’язати товариство з обмеженою відповідальністю «Беверідж Трейдінг Компані»  припинити порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, зазначене у пункті 1 резолютивної частини цього подання.

4. Провадження у справі № 54/42-21 по товариству з обмеженою відповідальністю «Істерн Беверідж Трейдінг» закрити.

Засідання Колегії з питання розгляду справи № 54/42-21 відбудеться 31.08.2022 року в приміщенні Південно – східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (за адресою: м. Дніпро, пр. Олександра Поля, 2, каб. 259) о 10 годині 00 хвилин.

 

З метою дотримання засад рівності сторін перед законом та надання зауважень, пояснень, доводів, необхідних для встановлення фактичних обставин справи, уповноважені особи ТОВ «Беверідж Трейдінг Компані» та ТОВ «Істерн Беверідж Трейдінг» мають можливість взяти участь у засіданні.

Окремо звертаємо Вашу увагу на те, що участь сторін у розгляді Колегією Відділення справ про порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції – це право, а не обов’язок сторін. Колегія розглядає справи перш за все на основі наявних в матеріалах справи документів та письмових пояснень сторін.

У разі прийняття ТОВ «Беверідж Трейдінг Компані» та ТОВ «Істерн Беверідж Трейдінг» рішення про участь у засіданні Колегії Відділення, необхідно за один день до дня проведення засідання, повідомити секретаря адміністративної колегії (тел. 056 742-86-12) про участь у засіданні, або на електронну адресу Відділення [email protected].

Уповноважені особи ТОВ «Беверідж Трейдінг Компані» та ТОВ «Істерн Беверідж Трейдінг» мають мати при собі копії та оригінали документів, що посвідчують правовий статус уповноваженого представника (паспорт, посвідчення, довіреність щодо представництва інтересів в органах Антимонопольного комітету України тощо).

Шановні представники ТОВ «Беверідж Трейдінг Компані» та ТОВ «Істерн Беверідж Трейдінг», будь ласка, приймайте виважене рішення щодо особистої участі у засіданні з урахуванням того, що розгляд Вашої справи буде здійснюватися ретельно та враховуючи всі Ваші зауваження і без Вашої участі, окремого клопотання щодо розгляду справи без особистої участі подавати не потрібно.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux