• A-
    A+

Інформація щодо попередніх висновків у справі № 54/79-21 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях ПП «Здоров’я та екологія»

Опубліковано 07 листопада 2022 року о 13:51

Відповідно до пункту 26 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, затверджених розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 року № 5, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 6 травня 1994 року за № 90/299 (у редакції розпорядження Антимонопольного комітету України від 29 червня 1998 року № 169-р) (із змінами) Південно-східне  міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (далі – Відділення) повідомляє наступне.

Відділенням розглядається справа № 54/79-21 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції ПП «Здоров’я та екологія», у вигляді неподання інформації Відділенню на вимогу голови Відділення у встановлений ним строк..

Адміністративною колегією Відділення (далі – Колегія) за результатами розгляду справи № 54/79-21 схвалені попередні висновки, якими пропонується:

Визнати, що ПП «Здоров’я та екологія» вчинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 13 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді неподання інформації Південно-східному міжобласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України на вимогу голови Південно-східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 12.01.2021 № 54-02/72 у встановлений ним строк.

За вчинене порушення законодавства про захист економічної конкуренції накласти, відповідно до абзацу четвертого частини другої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», штраф на ПП «Здоров’я та екологія» у розмірі до одного відсотку доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

Одночасно повідомляємо, що засідання Колегії з питання проведення слухання та прийняття рішення у справі № 54/79-21 відбудеться 15.11.2022 в приміщенні Південно-східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (за адресою: м. Дніпро, пр. Олександра Поля, 2, каб. 259) об 11 годині 00 хвилин.

З метою дотримання засад рівності сторін перед законом та надання зауважень, пояснень, доводів, необхідних для встановлення фактичних обставин справи, уповноважена особа ПП «Здоров’я та екологія» має можливість взяти участь у засіданні Колегії.

Окремо звертаємо увагу ПП «Здоров’я та екологія» на те, що участь сторін у розгляді Колегією справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції – це право, а не обов’язок сторін. Колегія розглядає справи перш за все на основі наявних в матеріалах справи документів та письмових пояснень сторін.

 Таким чином, розгляд справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції може відбуватися без персональної участі сторін в засіданні Колегії.

У разі прийняття ПП «Здоров’я та екологія» рішення про участь у засіданні Колегії необхідно, за один день до дня проведення засідання, повідомити секретаря адміністративної колегії (тел. (056) 742-86-12) про участь у засіданні, або на електронну адресу Відділення [email protected].

Уповноважені особи ПП «Здоров’я та екологія» мають мати при собі копії та оригінали документів, що посвідчують правовий статус уповноважених представників (паспорт, посвідчення, довіреність щодо представництва інтересів ПП «Здоров’я та екологія» в органах Антимонопольного комітету України тощо).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux