• A-
    A+

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПОПЕРЕДНІХ ВИСНОВКІВ У СПРАВІ № 02/19-18/58/30-19 ПРО ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ЗАХИСТ ЕКОНОМІЧНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ ТОВ "ГАСКЕТ ЛТД" ТА ТОВ "ВИРОБНИЧО-КОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО "СІАЛ ДЖЕТ УКРАЇНА"

Опубліковано 18 листопада 2020 року о 11:11

Відповідно до пункту 26 Правил розгляду заяв і справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції, затверджених розпорядженням Антимонопольного комітету України від 19 квітня 1994 № 5, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 06 травня 1994 за № 90/299 (у редакції розпорядження Антимонопольного комітету України від 29 червня 1998 року № 169-р) (із змінами), Південно-східне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України повідомляє наступне.

За результатами розслідування справи 02/19-18/58/30-19, розпочатої за ознаками вчинення товариством з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» та товариством з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» порушення, передбаченого пунктом 1 статті 50, яке кваліфікується пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів складено подання від 16.11.2020 № 54-03/106п з попередніми висновками.

Відповідно до подання від 16.11.2020 № 54-03/106п з попередніми висновками пропонується:

1. Визнати, що товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» та товариство з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» своїми діями вчинили порушення, передбачене пунктом 1 статті 50, яке кваліфікується пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: по предметах ДК 021:2015 19510000-4 - кільця, манжети - Гумові вироби [UA-2018-02-19-000924-с], проведених Відокремленим підрозділом «Запорізька атомна електрична станція» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

2. За порушення, зазначене у пункті 1 резолютивної частини цього подання, накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2019 рік.

3. За порушення, зазначене у пункті 1 резолютивної частини цього подання, накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» у розмірі до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

4. Визнати, товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» та товариство з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» своїми діями вчинили порушення, передбачене пунктом 1 статті 50, яке кваліфікується пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: по предметах ДК 021:2015 19510000-4 - ущільнювальні вироби - Гумові вироби [UA-2018-02-19-000856-с], проведених Відокремленим підрозділом «Запорізька атомна електрична станція» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

5. За порушення, зазначене у пункті 4 резолютивної частини цього подання, накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2019 рік.

6. За порушення, зазначене у пункті 4 резолютивної частини цього подання, накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» у розмірі до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

7. Визнати, товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» та товариство з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» своїми діями вчинили порушення, передбачене пунктом 1 статті 50, яке кваліфікується пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: по предметах ДК 021:2015 19510000-4 - кільця, манжети - Гумові вироби [UA-2017-02-13-000028-b], проведених Відокремленим підрозділом «Запорізька атомна електрична станція» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

8. За порушення, зазначене у пункті 7 резолютивної частини цього подання, накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2019 рік.

9. За порушення, зазначене у пункті 7 резолютивної частини цього подання, накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» у розмірі до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

10. Визнати, товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» та товариство з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» своїми діями вчинили порушення, передбачене пунктом 1 статті 50, яке кваліфікується пунктом 4 частини другої статті 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції» у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів на закупівлю: по предметах ДК 021:2015 19510000-4 - ущільнювальні вироби - Гумові вироби [UA-2017-02-06-000284-a], проведених Відокремленим підрозділом «Запорізька атомна електрична станція» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

11. За порушення, зазначене у пункті 10 резолютивної частини цього подання, накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» у розмірі до десяти відсотків доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2019 рік.

12. За порушення, зазначене у пункті 10 резолютивної частини цього подання, накласти штраф на товариство з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» у розмірі до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» та товариство з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» мають право надати свої міркування, пропозиції або заперечення щодо висновків та пропозицій, викладених у поданні.

У разі надання заперечень щодо висновків і пропозицій, викладених у поданні, необхідно надати докази, які їх підтверджують.

Одночасно повідомляю, що розгляд Південно-східним міжобласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України справи відбудеться 30.11.2020 року о 12 год. 30 хв.

Місце розгляду справи: Південно-східне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету Україним. Дніпро, просп. Олександра Поля, 2, кабінет 259.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» та товариство з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» або уповноважені Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційне підприємство «Сіал Джет Україна» та товариства з обмеженою відповідальністю «ГАСКЕТ ЛТД» повноваження яких мають бути оформлені належним чином, можуть взяти участь у засіданні адміністративної колегії територіального відділення. При цьому, з метою своєчасного оформлення перепустки пропоную до 14:00 години 27.11.2020 року повідомити про участь у вказаному засіданні за телефоном 742-83-79.

З метою дотримання засад рівності сторін перед законом та надання зауважень, пояснень, доводів, необхідних для встановлення фактичних обставин справи, уповноважені особи сторін у справі мають можливість взяти участь у засіданні.

Окремо звертаємо Вашу увагу на те, що участь сторін у розгляді адміністративною колегією Відділення справ про порушення законодавства про захистекономічної конкуренціїце право, а не обов’язок сторінКолегія розглядає справи перш за все на основі наявних в матеріалах справи документів та письмових пояснень сторін.

Таким чином, розгляд справи про порушення законодавства про захистекономічної конкуренції може відбуватися без персональної участі сторін в засіданні колегії.

У разі прийняття рішення про участь у засіданні адміністративної колегії представникам сторін у справі необхідно, за один день до дня проведення засідання, повідомити секретаря адміністративної колегії (тел. 744-25-78) про участь у засіданні, або на електронну адресу Відділення dp@amcu.gov.ua

Уповноваженим особам сторін при собі мати копії та оригінали документів, що посвідчують правовий статус уповноваженого представника (паспорт, посвідчення, довіреність щодо представництва інтересів в органах Антимонопольного комітету України тощо).

Шановні представники сторін у справі № 02/19-18/58/30-19, будь ласка, приймайте виважене рішення щодо особистої участі у засіданні з урахуванням того, що розгляд Вашої справи буде здійснюватися ретельно та враховуючи всі Ваші зауваження і без Вашої участі, окремого клопотання щодо розгляду справи без особистої участі теж подавати не потрібно.

 

 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux