• A-
    A+

НАДАНО РЕКОМЕНДАЦІЇ СМОЛІНСЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ РАДІ

Опубліковано 03 січня 2020 року о 11:26

Кіровоградським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України (далі – Відділення) розглянуто заяви товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім Дербі» щодо ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції в діях Смолінської селищної ради Маловисківського району Кіровоградської області при встановленні пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та різних розмірів ставок податку для фізичних та юридичних осіб на однакові класифікатори об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у їх власності. У ході розгляду заяв було встановлено, що Смолінською селищною радою Маловисківського району Кіровоградської області (смт. Смоліне, Маловисківський район, Кіровоградська область, далі – Смолінська селищна рада) прийнято рішення:

- від 26.06.2018 № 155 «Про встановлення на території Смолінської селищної ради податку та пільги на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2019 рік» (далі – Рішення № 155). Дане рішення набирає чинності з 1 січня 2019 року і діє до 31 грудня 2019 року.

- від 27.06.2019 № 307 «Про встановлення на території Смолінської селищної ради податку та пільги на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2020 рік» (далі – Рішення № 307). Дане рішення набирає чинності з 1 січня 2020 року.

Додатками 1 до Рішення №155 та Рішення № 307 затверджено «Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», які мають різні розміри ставок податку для фізичних та юридичних осіб на однакові класифікатори об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у їх власності, а саме:

- для юридичних осіб 1,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр;

- для фізичних осіб від 0,05% до 1,0% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр.

Додатком 2 до Рішення №307 визначено «Перелік пільг для фізичних і юридичних осіб, наданих відповідно до підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» (далі - Перелік).

Даний Перелік передбачає встановлення на території Смолінської об’єднаної територіальної громади пільги із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у розмірі 100% для суб'єктів господарювання на об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, що не використовуються,

що не передбачено Податковим Кодексом України.

За результатами розгляду заяв, адміністративною колегією Відділення Смолінській селищній раді надані рекомендації про припинення дій, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого абзацом восьмим частини другої статті 15, пунктом 3 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді антиконкурентних дій органу місцевого самоврядування, внаслідок яких окремим суб'єктам господарювання створюються несприятливі, дискримінаційні умови діяльності порівняно з конкурентами, що може призвести до спотворення конкуренції на ринку, а також усунути причини виникнення порушень і умов, що йому сприяють.

 

 

 

 

 

 

 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux