• A-
    A+

Інформація щодо попередніх висновків у справі №54/57-20 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції ФОП АЛЕКСЄЄВА і.о.

Опубліковано 23 жовтня 2021 року о 13:59

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПОПЕРЕДНІХ ВИСНОВКІВ У СПРАВІ №54/57-20 ПРО ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ЗАХИСТ ЕКОНОМІЧНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ ФОП АЛЕКСЄЄВА І.О. 


 Південно-східним міжобласним територіальним відділенням Антимонопольного Комітету України розглядається справа № 54/57-20 про порушення законодавства про захист економічної конкуренції ФОП АЛЕКСЄЄВА І.О.  передбаченого статтею 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді випуску та реалізації періодичного друкованого видання «Моя Газета Домашня»/«Моя Газета Домашняя» графічне зображення найменування (логотип) та зовнішнє оформлення (дизайн) якої є схожим  з графічним зображенням найменування (логотипом) та зовнішнім оформленням (дизайном) періодичного друкованого видання «Домашняя газета», пріоритет на використання такого оформлення належить ТОВ «Камертон».

За результатами збирання доказів у справі № 54/57-20 складено подання з попередніми висновками, яке винесено на розгляд адміністративної колегії Південно-східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (далі - Колегія).

Відповідно до подання з попередніми висновками у справі № 54/57-20 Колегії

запропоновано:

1. Визнати дії фізичної особи-підприємця Алексєєва І.О.  (ІПН 2245621544) щодо випуску та реалізації періодичного друкованого видання «Моя Газета Домашня»/«Моя Газета Домашняя» графічне зображення найменування (логотип) та зовнішнє оформлення (дизайн) якої є схожим  з графічним зображенням найменування (логотипом) та зовнішнім оформленням (дизайном) періодичного друкованого видання «Домашняя газета», пріоритет на використання такого оформлення належить ТОВ «Камертон», порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції» передбаченого статтею 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді неправомірного оформлення періодичних видань, інших позначень без дозволу (згоди) суб'єкта господарювання, який раніше почав використовувати схожі на них позначення у господарській діяльності, що може призвести до змішування з діяльністю цього суб'єкта господарювання.

2. Відповідно до частини другої статті 21 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» за вчинення порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, зазначеного у п.1, накласти штраф на фізичну особу-підприємця Алексєєва І.О.  (ІПН 2245621544)   у розмірі до п'яти відсотків доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) суб'єкта господарювання за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

3. Зобов’язати  фізичну особу-підприємця Алексєєва І.О.  (ІПН 2245621544)  припинити порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, зазначене в п.1. шляхом припинення використання у господарській діяльності графічного зображення найменування (логотипу) та зовнішнього оформлення (дизайну)  періодичного друкованого видання «Моя Газета Домашня»/«Моя Газета Домашняя», схожого із графічним зображенням найменування (логотипом) та зовнішнім оформленням (дизайном)  періодичного друкованого видання «Домашняя газета», яке раніше почав використовувати у своїй господарській діяльності ТОВ «Камертон», у двомісячний термін.


Засідання Колегії з питання проведення слухання та прийняття рішення у справі № 54/57-20 відбудеться 29 жовтня 2021 року в приміщенні Південно-східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (за адресою: м.Дніпро, пр. Олександра Поля, 2 каб.259) о 10 годині 00 хвилин.

З метою дотримання засад рівності сторін перед законом та надання зауважень, пояснень, доводів, необхідних для встановлення фактичних обставин справи, сторони у справі мають можливість взяти участь у засіданні Колегії.

Окремо звертаємо увагу на те, що участь сторін у розгляді Колегією справ про порушення законодавства про захист економічної конкуренції – це право, а не обов’язок сторін. Колегія розглядає справи, перш за все, на основі наявних в матеріалах справи документів та письмових пояснень сторін.

Таким чином, розгляд справи про порушення законодавства про захист економічної конкуренції може відбуватися без персональної участі сторін в засіданні колегії.

У разі прийняття рішення про участь у засіданні Колегії необхідно, за один день до дня проведення засідання, повідомити секретаря Колегії (тел. (056) 742-83-79) про участь у засіданні, або на електронну адресу Південно-східного міжобласного територіального відділення  Антимонопольного комітету України [email protected].

Уповноважені особи від сторін повинні мати при собі копії та оригінали документів, що посвідчують правовий статус уповноваженого представника (паспорт, посвідчення, довіреність щодо представництва інтересів сторін в органах Антимонопольного комітету України тощо).

Шановні представники сторін у справі, будь ласка, приймайте виважене рішення щодо особистої участі у засіданні з урахуванням того, що розгляд справи буде здійснюватися ретельно та враховуючи всі Ваші зауваження і без Вашої участі, окремого клопотання щодо розгляду справи без особистої участі теж подавати не потрібно.

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux