• A-
    A+

Пасажирським перевізникам надано рекомендації щодо утримання від підвищення вартості на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування м. Дніпро

Опубліковано 23 березня 2020 року о 14:00

Картинки по запросу "фото пасажирські перевезення"

Дніпропетровським відділенням Комітету під час здійснення контролю за станом конкуренції на ринку перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування було звернуто увагу на дотримання законодавства про захист економічної конкуренції суб’єктами господарювання, поведінка яких може вплинути на підвищення вартості пасажирських перевезень автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування м. Дніпро.

Відповідно до наявної у Відділенні інформації та відомостям, що поширюються засобами масової інформації, протягом останніх днів під час проведення численних заходів для запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, в тому числі в частині обмежувальних заходів щодо здійснення пасажирських перевезень, спостерігаються окремі випадки необґрунтованого підвищення пасажирськими перевізниками вартості на проїзд в автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах м. Дніпро.

Слід зазначити, що така поведінка пасажирських перевізників в період запровадження загальнонаціональних обмежувальних заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, може призвести до одночасного необґрунтованого підвищення вартості послуг на пасажирські перевезення з метою отримання надприбутків, і як наслідок, виникнення соціальної напруги та обурення населення.

Такі дії суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на ринку перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Дніпро, можуть мати ознаки порушення норм Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Беручи до уваги актуальність та соціальну значимість зазначених послуг для забезпечення стабільності цінової ситуації, зменшення негативних наслідків коливання цін, адміністративною колегією Відділення суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на ринку перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування в м. Дніпро, надано обов’язкові для розгляду рекомендації утриматися від вчинення дій щодо встановлення вартості на перевезення пасажирів на необґрунтованому рівні.

Про результати розгляду рекомендацій суб’єкти господарювання зобов’язані повідомити Дніпропетровське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України протягом 5 календарних днів з дня їх отримання.

 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux