• A-
    A+

ТОВ «Еко’логія» оштрафоване за зловживання монопольним становищем

Опубліковано 04 серпня 2023 року о 10:35

Адміністративна колегія Південно-східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України 31 липня 2023 року прийняла рішення, яким визнала дії ТОВ «Еко’логія»  порушенням законодавства про захист економічної конкуренції. Мова йде про зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг із захоронення побутових відходів.

Південно-східне МТВ АМКУ встановило, що ТОВ «Еко’логія» застосувало у період з 27.03.2019 по 24.07.2019 тарифи на послуги із захоронення побутових відходів, які є значно вищими, ніж встановленні рішенням виконавчого комітету Олександрійської міської ради від 21.03.2019 № 187 «Про перегляд відповідно до фактичних витрат тарифів на послуги із захоронення твердих побутових відходів, що надаються ТОВ «Еко’логія» (далі – Рішення № 187).

Внаслідок застосування ТОВ «Еко’логія» таких тарифів:

- суб’єктами господарювання, які отримали послуги із захоронення побутових відходів, було сплачено зайві кошти;

- КП «Житлогосп», яке уклало договір із населенням на вивезення твердих побутових відходів, та було протягом вказаного періоду основним постачальником побутових відходів для ТОВ «Еко’логія», не зменшило тариф на послуги з вивезення побутових відходів для населення м. Олександрії Кіровоградської області, до якого включена, зокрема, стаття витрат «вартість захоронення», і, як наслідок, населення вимушено було сплачувати КП «Житлогосп» за вказані послуги зайві кошти, що призвело до додаткових витрат для населення.

На сьогодні ТОВ «Еко’логія» перерахунки суб’єктам господарювання, які у період з 27.03.2019 по 24.07.2019 отримали послуги із захоронення побутових відходів, та до яких ТОВ «Еко’логія» застосувало тарифи на вказані послуги, які є значно вищими, ніж встановленні Рішенням № 187, не здійснило.

Такі дії ТОВ «Еко’логія»  є зловживанням монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг із захоронення побутових відходів, що призвели до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливим за умов існування значної конкуренції на ринку.

За рішенням адміністративної колегії Південно-східного МТВ АМКУ на порушника накладено штраф у розмірі 57 200 гривень. Також ТОВ «Еко’логія», у зв’язку із нездійсненням споживачам перерахунків, зобов’язано припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції у двомісячний строк.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux