• A-
    A+

ТОВ "ВКФ ГЮСС" ДИСКРЕДИТУВАЛО ТОВ "МІСЬКІ КОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ"

Опубліковано 01 жовтня 2019 року о 10:51

Адміністративна колегія Запорізького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України оштрафувала товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційну фірму «ГЮСС» (м. Запоріжжя) на 68 тисяч гривень за вчинення порушення, передбаченого статтею 8 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення у будь-якій формі неправдивих відомостей, пов’язаних з діяльністю суб’єкта господарювання, які завдали шкоди його діловій репутації.

До Відділення надійшла заява товариства з обмеженою відповідальністю «Міські комунікаційні системи» щодо порушення товариством з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційною фірмою «ГЮСС» (Відповідач) законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, а саме розповсюдження в квітні 2014 року неправдивих відомостей стосовно діяльності товариства з обмеженою відповідальністю «Міські комунікаційні системи» (Заявник) на ринку послуг з нарахування платежів за житлово-комунальні послуги.

У своїй заяві Заявник вказав, що Відповідач у 2014 році поширив неправдиві відомості стосовно діяльності Заявника на ринку послуг з адміністрування (супроводження) та технічного обслуговування програмного комплексу, необхідного для здійснення нарахувань платежів за житлово-комунальні послуги в м. Запоріжжі, шляхом направлення відповідних листів органам місцевого самоврядування м. Запоріжжя. На думку Заявника, поширені Відповідачем неправдиві відомості завдали шкоди його діловій репутації.

На підставі дистриб’юторського контракту, укладеного між ТОВ «Інформаційні комунальні системи» та Заявником, останньому надані виключні права володіння та користування Програмним комплексом «Розрахунок комунальних платежів м. Запоріжжя. 2013» (далі – ПК 2013 МКС), на умовах, обумовлених в контракті.

Відтак, з вересня 2013 року комунальні підприємства м. Запоріжжя при нарахуванні платежів за житлово-комунальні послуги почали використовувати (за певну плату) ПК 2013 МКС.

Варто зазначити, що до вересня 2013 року комунальні підприємства м. Запоріжжя виконували нарахування платежів за житлово-комунальні послуги за допомогою програмного комплексу «Автоматизована система Єдиний розрахунковий центр», адміністрування та технічне обслуговування якого за певну плату здійснював Відповідач.

При цьому, комунальні підприємства м. Запоріжжя після того, як для здійснення нарахувань платежів за житлово-комунальні послуги почали використовувати ПК 2013 МКС, продовжували використовувати програмний комплекс «Автоматизована система Єдиний розрахунковий центр» Відповідача для ведення претензійно-позовної роботи, оскільки в ньому містились архівні дані абонентів (нарахування минулих періодів, оплата заборгованості, перерахунок субсидій тощо).

Аналіз договорів Заявника і Відповідача, укладених з комунальними підприємствами м. Запоріжжя, свідчить, що Відповідач та Заявник фактично надавали послуги, пов’язані з адмініструванням (супроводженням) та технічним обслуговуванням програмних комплексів, необхідних для здійснення нарахувань та обліку оплат за житлово-комунальні послуги в м. Запоріжжі з підприємствами – надавачами цих послуг. Відтак, Відповідач та Заявник діяли на одному товарному ринку в одних територіальних межах, а отже є конкурентами.

Дії Відповідача, які полягали у поширенні неправдивих відомостей щодо діяльності Заявника шляхом направлення Відповідачем за результатами проведеного Технічного аудиту

-              «Короткого звіту по аудиту ПК 2013 МКС» та

-              «Звіту про проведення технічного аудиту ПК «Розрахунок комунальних платежів м. Запоріжжя, 2013» в МКП «Основаніє» від 03.04.2014»

до Запорізької облдержадміністрації, Запорізького міського голови та МКП «Основаніє», висновки яких містять неправдиву інформацію щодо діяльності Заявника, у тому числі щодо недоліків у роботі ПК 2013 МКС, які завдали шкоду діловій репутації Заявника та призвели до невиконання договірних зобов’язань перед ним та, як наслідок, припинення договірних відносин Заявника з МКП «Основаніє», відділення визнало порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції та наклало штраф відповідно до законодавства.

 

Більше за темою

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux